Στις 17/03/2014, το ΔΣ του ΟΣΑ με την «γνωστή » πλειοψηφία των 2 παρατάξεων ΔΑΚΟΑ-ΠΑΣΚΟ, και με ψήφους 5 υπέρ 4 κατά, αποφάσισε να παραβλέψει τον νόμο 1026/80 περί εκλογικής διαδικασίας, όπου ξεκάθαρα αναφέρεται ότι ο αριθμός των υποψήφιων για το πειθαρχικό συμβούλιο , θα πρέπει να είναι ίσος με τον αριθμό των εκλεγομένων μελών (6) έξι συν το ήμισυ δηλαδή ( 9) εννέα υποψήφιοι το μέγιστο.aithousa_dimitikou_symboylio_thumb_medium500_0

Παρόλα αυτά οι συνάδελφοι της ΔΑΚΟΑ και των Σύγχρονων Οδοντιάτρων Αττικής αποφάσισαν να καλύψουν τον απαιτούμενο αριθμό από μόνοι τους, με 6 και 3 υποψηφίους αντίστοιχα! Όπως παραδέχτηκε και ο πρόεδρος του ΟΣΑ κος Υφαντής ύστερα από την τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΑΟΦ τίθεται και θέμα ηθικό.  Διότι υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο το πειθαρχικό συμβούλιο να απαρτίζεται από τα μέλη μιας μόνο παράταξης.

Συνεπώς έτσι καταστρατηγείται έστω και ηθικά -κατά την γνώμη μου και ουσιαστικά- η αναλογική εκπροσώπηση του σώματος. Επιπροσθέτως, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα περί της «ανεξαρτησίας» του συμβουλίου. Προτείνω λοιπόν, από δω και πέρα να σταματήσουμε να ψηφίζουμε για πειθαρχικό συμβούλιο , και να αναλαμβάνει να το στελεχώνει η παράταξη που θα κερδίζει τις εκλογές, εντελώς δημοκρατικά όπως πάντα!!

Γιάννης Παύλου

Υποψήφιος για το Πειθαρχικό Συμβούλιο