ΑΦΙΣΑ ΓΙΑΝΝΗΣ aof για εκτυπώσεις

Η νέα οικονομική πραγματικότητα, αυτό που οι πολιτικοί μας αποκαλούν      κρίση, έχει εδραιωθεί για τα καλά.

Μέσα στο γενικότερο οικονομικό γίγνεσθαι ΚΑΙ το Οδοντιατρικό επάγγελμα  μαστιγώνεται ανελέητα από την ισχνή ρευστότητα, τους εξωφρενικούς φόρους  & εισφορές, & τη συνεχή αύξηση του κόστους της καθημερινής διαβίωσης.

Στις 19 & 20 Μαρτίου οι Οδοντίατροι της Αττικής καλούνται για μια ακόμη  φορά, να εκλέξουν τους συναδέλφους, που θα τους εκπροσωπήσουν στα συλλογικά όργανα (ΟΣΑ, ΕΟΟ).Τα προγνωστικά μιλούν για μεγάλη αποχή λόγω της γενικευμένης απογοήτευσης.

Εμείς από την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΦΩΝΗ, ξεκινήσαμε 6 χρόνια πριν ως η μόνη παράταξη που δεν προήρθε από απόσχιση από κάποια μητρική παράταξη, ούτε είχαμε ποτέ την υποστήριξη κάποιου κομματικού φορέα. Είμαστε πάντα μια ομάδα από μαχόμενους Οδοντιάτρους, που συνειδητοποίησαν ότι ΠΡΕΠΕΙ να δαπανήσουν χρόνο, για να φροντίσουν τα του οίκου τους.

Η κατάσταση στα συλλογικά όργανα είναι γνωστή από χρόνια.

Εκπρόσωποι κομμάτων με έκδηλη την  ανεπάρκεια έργων & λόγων συντηρούν ομάδες συμφερόντων εκφράζοντας θέσεις  «κατά περίπτωση» ορθές, ενώ έχοντας την κομματική σφραγίδα προβαίνουν σε ενέργειες οι οποίες έχουν συνήθως μηδενικό αποτέλεσμα. Όταν η παράταξή τους είναι στην κυβέρνηση, τηρούν σιγή και στάση αναμονής, ενώ όταν είναι  στην αντιπολίτευση διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την καταστροφή που αίφνης διαπιστώνουν, έξω από το «σπασμένο τους το τζάμι».

Συνειδητά επιλέξαμε να μείνουμε έξω από κάθε είδους μικροκομματικό παιχνίδι. Αποδείξαμε στην πράξη, ότι η δική μας θέση είναι στο οδοντιατρικό καρεκλάκι και όχι στις (παλιομοδίτικες) καρέκλες του ΔΣ. Για το λόγο αυτό καθιερώσαμε την εκ περιτροπής εκπροσώπηση μας εκεί. Κάναμε καινοτόμες προτάσεις (νοσοκομειακό και τηλεπικοινωνιακό πρόγραμμα που καταφέραμε να περάσουμε). Κάναμε και πολλές άλλες που δεν βρήκαν ευήκοα ώτα. Μιλήσαμε για δημοσίευση (κωδικοποιημένων) πρακτικών στο διαδίκτυο, για εξορθολογισμό των οικονομικών του Συλλόγου, για εκ περιτροπής επιτροπές χορήγησης αδειών στα οδοντιατρεία, κάναμε καμπάνια ολόκληρη για την μετάταξη σε μεγαλύτερη ασφαλιστική κατηγορία 5 χρόνια πριν, δεχόμενοι τότε την ειρωνεία της διοίκησης….

Υπάρχει πληθώρα δράσεων που μπορούν και πρέπει να υλοποιηθούν από ένα Σύλλογο που εκπροσωπεί 5500 Οδοντιάτρους…….

Ζητούμε τη στήριξή σας για να πραγματοποιήσουμε τη βελτίωση της καθημερινότητας του Οδοντιάτρου της Αττικής. Η προσπάθεια μας είναι να σώσουμε έστω και λίγη από την αξιοπρέπεια του τόσο υποτιμημένου επαγγέλματός μας. Φιλοδοξία μας είναι να κάνουμε τα 107€ της ετήσιας (υποχρεωτικής) εισφοράς μας value for money.

Ελάτε να στηρίξετε την ΑΟΦ. Ελάτε να στηρίξετε εσάς

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΦΩΝΗ